Cepljenje vinske trte


V mesecu aprilu smo imeli praktični prikaz cepljenja vinske trte v vinogradu Franki Janeza na Cirniku.
Gospod Darko K. iz Leskovca pri Krškem , ki nam ga je pripeljal naš član g. Rudi Kos je pravi mojster za cepljenje na že posajeni trti, ki ne sme biti starejša od nekje sedem let. Vinogradniki so si ogledali, kako ta postopek cepljenja poteka. Cepili so v vinogradu naslednje sorte , kot so kraljica vinograda, rumeni muškat, ...
  • G. Janez F. se zahvaljujemo za pogostitev in želimo, da se trte primejo in dobro rodijo.
  • Gospodoma Darku in Rudiju pa hvala za predstavite in dobrodošel še kdaj za kakšen strokovni nasvet.
Spomladaski fest naših vin, ki smo ga pripravili ob podelitvi medalj iz društvenega ocenjevanja vin in podelitev medalj iz ocenjevanja vseh Brežiških vin. Dogodek se je odvijal 14. Aprila 2013 na izletniški kmetiji Svetnik v Gaju. Na podelitvi sta prisostvovala predsednik zveze vinogradnikov dolenjske g. Jože Žura in kralj cvička 2012 g. Franc Tomše ter naš domači predsednik društva g. Slavko Bizjak, ki so slavnostno podelili vse medalje in priznanja našim vinogradnikom.

Še posebej se je veselil medalje g. Stanislav Barkovič, ki je imel v našem društvu najvišje ocenjen cviček. Kot se za najvišje ocenjeno vino spodobi je dobil tudi krono domačega kralja iz rok lanskega zmagovalca cvička g. Jožeta Frigelj.
Seveda pa smo bili tudi počaščeni, da so nas obiskali gostje iz sosednjih vinogradniških društev in tudi iz vinarskega društva Samobor.

Za popestritev programa so poskrbeli moški pevski zbor Slavček. Povezovala je program ga. Bojana Zevnik. Za druženje pozno v noč pa mladi ansambel Kranjski muzikanti.

Vsem še enkrat čestitamo in želimo dober letošnji letnik.

Oglejte si tudi bilten društva vinogradnikov Dolina - Jesenice (.pdf 11.6 MB) .»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

Telefon Telefon