Srečanje generacij na Jesenicah

objava: 24.April 2013

Krajevna organizacija Rdečega križa Jesenice na Dolenjskem je v nedeljo, 21. aprila organizirala vsakoletno srečanje krajanov, ki so napolnili 70 let. Na vabilu za druženje so zapisali: Živeti pomeni ustaviti se tam kjer sije sonce, vzemite si čas za srečo! Vabilu se je odzvalo in si je vezlo čas petdeset krajanov. To je že sedmo srečanje v preteklih desetih letih, odkar deluje organizacija pod vodstvom Justine Zavor.

Ob koncu tokratnega druženja so si zaželeli: vstajanje brez bolečin v križu, veliko drobnih radosti, da polepšajo dan, ptice v cvetočem vrtu, lepe spomine, notranji mir, medsebojno razumevanje, vero, predvsem zdravje ter pridne vnuke.

Po kosilu so učenci Osnovne šole Velika dolina pod mentorstvom prof. Anje Zevnik pripravili bogat program za svoje babice in dedke. Še enkrat so pokazali, da so res pridni vnuki in da radi nastopajo. Povedali so tudi: » Radi poslušamo zgodbice starejših, radi slišimo, kako ste se kot otroci igrali in kaj vse ste doživeli. Ob vsem tem pomislimo tudi na to, kaj vse še nas čaka.«

V slavnostnem delu programa se je pridružil še župan Občine Brežice Ivan Molan, ki je z čudovitim šopkom rož presenetil najstarejšo prisotno krajanko Amalijo Mohorčič ki bo prav te dni napolnila 95 let. Članice pa so ji za rojstni dan pripravile košaro s 95 vrtnicami in pecivo. Najstarejši moški na srečanju je bil Milan Žalac, ki je tudi z veseljem prejel darila. Prav tako so presenečenje pripravili za najstarejši par – za Jožefo in Oskarja Vebletova, ki sta srečno in veselo skupaj že 63 let.

Prireditve so se udeležili še predsednica Občinske organizacije Rdečega križa Brežice Antonija Zaniuk, predsednik krajevne skupnosti Jesenice na Dolenjskem Jože Tomše in gospod župnik Janez Zdešar.

Veliko prijetnih besed, čestitk in lepih želja je bilo izrečenih in srečanje se je končalo v popoldanskem času z besedami: ponovno si vzamemo čas in se vidimo v isti družbi čez leto dni.

Rajka Križanac


Preberite tudi...

»
07   Julij
Tudi letos je potekalo 6. Srečanje pri Kalinu, 1. julija 2020, na meji med Hrvaško in Slovenijo.
Preberi več
»
03   Julij
»
03   Julij
V prostorih KS je 17.junija potekal sestanek o postopkih in pričetku gradnje HE Mokrice.
Preberi več
»
17   Junij
Obveščamo vas, da v OŠ Velika Dolina do četrtka, 18.6. zbirajo stari papir. Vključimo se!
Preberi več
»
14   Junij
Fotografija Ključne besede: razgled, poletje, narava, vreme, barve
Preberi več
»
27   Maj
Preberi več
»
24   April
23. aprila praznuje 102 leti naša najstarejša krajanka Amalija Mohorčič.
Preberi več
»
02   April
Akcija šivanja zaščitnih mask za vsako družino.
Preberi več
»
24   Marec
Da se boste v času izolacije kaj nasmejali, objavljamo na spletu tudi pustne novice.
Preberi več
»
17   Marec
Vabimo vas... Literarni/fotografski/likovni natečaj
Preberi več
Telefon Telefon