Ogled kozolca

objava: 24.Marec 2015

 V oktobru 2013 je KS Jesenice na dol. podala pobudo sledeče vsebine:

"Na podlagi številnih pobud krajanov se obračamo na vse naslove, ki so zadolženi za upravljanje z mejnimi prehodi Republike Slovenije, za upravljanje s premoženjem v lasti Republike Slovenije ter s spomeniki, ki so širše priznani kot kulturna dediščina, s pobudo za sanacijo in ureditvijo kozolca na območju MMP Obrežje.
Na območju MMP Obrežje na parc št. 2438 k.o. Velika Dolina, ki je v lasti Republike Slovenije tik ob vstopu ali izstopu iz države, se nahaja manjši, enojni kozolec. Naj še posebej poudarimo, da govorimo o lokaciji, ki je na/ob največjem in najbolj prometnem mednarodnem mejnem prehodu Republike Slovenije."

Pobudi so sledili v letu 2014 številni razgovori, dopisi in novinarski prispevki. V preteklem tednu je sklican sestanek na DARS-u v zvezi z iskanjem rešitev z predstavniki Zavoda za spomeniško varstvo in kulturno dediščino iz Novega mesta in Občine Brežice, sicer brez predstavnikov KS.

Na omenjenem sestanku je sprejet dogovor, da se izvede sanacija kozolca na Obrežju, ki bo postavljen na novi in ustrezni lokaciji v bližini avto-ceste.

V ponedeljek 23. marca 2015 je potekal ogled na terenu katerega so se udeležili: predstavnik Občine Brežice Branko Blaževič, predstavnik ZVKDN Novo mesto Dušana Stergar ter predstavnika KS Jesenice na Dol. predsednik Sveta Bogdan Palovšnik in Rajka Križanac.

Ogled je potekal na vse tri lokacije na katere bi bilo možno postaviti kozolec. Sprejet je dogovor, da bojo strokovne službe Občine Brežice preučile vse možnosti, ter v soglasju z KS predlagale do konca marca ustrezno lokacijo DARS-u.
Pričakuje se uspešno nadaljevanje projekta.Preberite tudi...

»
07   Julij
Tudi letos je potekalo 6. Srečanje pri Kalinu, 1. julija 2020, na meji med Hrvaško in Slovenijo.
Preberi več
»
03   Julij
»
03   Julij
V prostorih KS je 17.junija potekal sestanek o postopkih in pričetku gradnje HE Mokrice.
Preberi več
»
17   Junij
Obveščamo vas, da v OŠ Velika Dolina do četrtka, 18.6. zbirajo stari papir. Vključimo se!
Preberi več
»
14   Junij
Fotografija Ključne besede: razgled, poletje, narava, vreme, barve
Preberi več
»
27   Maj
Preberi več
»
24   April
23. aprila praznuje 102 leti naša najstarejša krajanka Amalija Mohorčič.
Preberi več
»
02   April
Akcija šivanja zaščitnih mask za vsako družino.
Preberi več
»
24   Marec
Da se boste v času izolacije kaj nasmejali, objavljamo na spletu tudi pustne novice.
Preberi več
»
17   Marec
Vabimo vas... Literarni/fotografski/likovni natečaj
Preberi več
Telefon Telefon