Obmejna problematika

objava: 26.April 2017

Spoštovani sokrajani,

Včeraj je v Brežicah potekal sestanek na temo aktualne obmejne problematike. Na tem sestanku smo pristojne seznanili z našimi vsakodnevnimi problemi, ki jih je lahko rečemo povzročila nova uredba pri preverjanju prehoda slovenske meje. Več o samem sestanku si lahko preberete na spodnji povezavi. Na samem sestanku smo izpostavili tudi dejstvo, da je bil MP Slovenska vas ob svoji izgradnji in vse do vstopa Hrvaške v EU meddržavni mejni prehod, ki so ga lahko uporabljali državljani obeh držav. To pomeni, za potrebe 6 milijonov ljudi. Danes je to prehod, ki je odprt celotni Evropski uniji - to pomeni, da ga lahko uporablja 500 milijonov ljudi. Kapaciteta se je povečala skorajda za 100 x, infrastruktura pa je še vedno enaka kot prej. Pristojne smo seznanili, da je nujno potrebno zagotoviti več policistov, ki bi takoj odprli več vstopnih ali izstopnih točk. To se sedaj tudi že dogaja, ampak bolj poredkoma. Prav tako pa da je sedaj skrajni čas, da se ne samo razmišlja ampak tudi čim prej odpre dodaten mejni prehod na območju naše KS. 

Moj zaključek tega sestanka. Pohvale vsem prisotnim za konstruktiven sestanek, ki je prinesel že določene rezultate - rešitve po mojem mnenju samo za tranzitni promet. Sama problematika lokalnega prebivalstva pa ostaja še vedno enaka. Želim si, da je ta naš problem tudi prva točka sestanka naše vlade. Saj to ni več samo naša - lokalna problematika in problematika notranjega ministrstva ampak tudi problematika gospodarskega ministrstva ne samo Slovenije ampak tudi Hrvaške.

Bogdan Palovšnik


 https://www.brezice.si/objave/sporocila_za_javnost/2017042416413073/Ukrepi%20za%20normalizacijo%20%C5%BEivljenja%20ob%20meji%20/


Preberite tudi...

»
07   Julij
Tudi letos je potekalo 6. Srečanje pri Kalinu, 1. julija 2020, na meji med Hrvaško in Slovenijo.
Preberi več
»
03   Julij
»
03   Julij
V prostorih KS je 17.junija potekal sestanek o postopkih in pričetku gradnje HE Mokrice.
Preberi več
»
17   Junij
Obveščamo vas, da v OŠ Velika Dolina do četrtka, 18.6. zbirajo stari papir. Vključimo se!
Preberi več
»
14   Junij
Fotografija Ključne besede: razgled, poletje, narava, vreme, barve
Preberi več
»
27   Maj
Preberi več
»
24   April
23. aprila praznuje 102 leti naša najstarejša krajanka Amalija Mohorčič.
Preberi več
»
02   April
Akcija šivanja zaščitnih mask za vsako družino.
Preberi več
»
24   Marec
Da se boste v času izolacije kaj nasmejali, objavljamo na spletu tudi pustne novice.
Preberi več
»
17   Marec
Vabimo vas... Literarni/fotografski/likovni natečaj
Preberi več
Telefon Telefon