Glasbeno darilo 2016

objava: 30.December 2016


V decembru vsako leto Turistično društvo Jesenice na Dolenjskem  krajanom ob zaključku leta podari glasbeno darilo za spomin : Božično-novoletni koncert v cerkvi Sv. Marije Magdalene. Z velikim veseljem so številni obiskovalci  tudi letos prisluhnili bogatem  programu z naslovom »Koncert ob koncu leta«.  Večer glasbe, so oblikovali sopranistki Anja Žabkar, baritonist Jernej Železnik ter tenorist Marko Železnik, na klavirju pa jih je spremljal Ivo Mrvelj.
 
Vrsta priznanih melodij od blizu in daleč je izpolnila prostor prijetne, majhne cerkvice.  Kljub hladnem zimskem večeru  je bilo z vsako pesmijo vse bolj toplo in prijetno in glasba je našla svojo  pot v vsako srce. Tipke klavirja in čudoviti glasovi so prijetno zveneli med oboki majhne cerkvice. 
 
Srečanje krajanov in izmenjava voščil se je po koncertu nadaljevalo v Novi vasi pri Mokricah v pizzeriji Amor, kjer so s podporo Krajevne skupnosti Jesenice na Dolenjskem, Krajevne skupnosti Velika Dolina  in Društva vinogradnikov Dolina – Jesenice, pripravili pogostitev.
 
To je že osmi Božično- novoletni koncert Turističnega društva Jesenice na Dolenjskem z vrhunskimi umetniki. To je dokaz, da je mogoče tudi v manjših krajih in s skromnimi sredstvi pripraviti odlične kulturne dogodke.  
 
»Božično – novoletni prazniki naj bi bili čas velike radosti, opojnega vonja po cvetju in vinu, prijetnega kramljanja. Lepih spominov in oživljene vdanosti. Toda če ne bo ničesar od tega- zadostovala bo ljubezen« in glasba.
 
Rajka Križanac


Preberite tudi...

»
07   Julij
Tudi letos je potekalo 6. Srečanje pri Kalinu, 1. julija 2020, na meji med Hrvaško in Slovenijo.
Preberi več
»
03   Julij
»
03   Julij
V prostorih KS je 17.junija potekal sestanek o postopkih in pričetku gradnje HE Mokrice.
Preberi več
»
17   Junij
Obveščamo vas, da v OŠ Velika Dolina do četrtka, 18.6. zbirajo stari papir. Vključimo se!
Preberi več
»
14   Junij
Fotografija Ključne besede: razgled, poletje, narava, vreme, barve
Preberi več
»
27   Maj
Preberi več
»
24   April
23. aprila praznuje 102 leti naša najstarejša krajanka Amalija Mohorčič.
Preberi več
»
02   April
Akcija šivanja zaščitnih mask za vsako družino.
Preberi več
»
24   Marec
Da se boste v času izolacije kaj nasmejali, objavljamo na spletu tudi pustne novice.
Preberi več
»
17   Marec
Vabimo vas... Literarni/fotografski/likovni natečaj
Preberi več
Telefon Telefon