Glasbeno darilo

objava: 30.December 2013

 »Božično – novoletni prazniki naj bi bili čas velike radosti, opojnega vonja po cvetju in vinu, prijetnega kramljanja. Lepih spominov in oživljene vdanosti. Toda če ne bo ničesar od tega- zadostovala bo ljubezen« in glasba.

Zato je Turistično društvo Jesenice na Dolenjskem krajanom ob zaključku leta podarilo glasbeno darilo za spomin : Božično-novoletni koncert v cerkvi Sv. Marije Magdalene. Z velikim veseljem so številni obiskovalci prisluhnili bogatem programu z naslovom »Koncert ob koncu leta«. Večer prečudovite glasbe, so oblikovali sopranistki Anja Žabkar in Željka Smičibrada, baritonist Jernej Železnik ter tenorist Marko Železnik, na klavirju pa jih je spremljala Nika Tkalec.

Vrsta priznanih melodij od blizu in daleč je izpolnila prostor prijetne, majhne cerkvice. Kljub meglenem večeru in mrazu je bilo z vsako pesmijo vse bolj toplo in prijetno in glasba je našla svojo pot v vsako srce. Tipke klavirja in čudoviti glasovi so prijetno zveneli med oboki cerkve, ki se prvič omenja že v letu 1444.

Srečanje krajanov in izmenjava voščil se je po koncertu nadaljevalo v Novi vasi pri Mokricah v pizzeriji Amor, kjer so s podporo Krajevne skupnosti Jesenice na Dolenjskem, Krajevne skupnosti Velika Dolina in Društva vinogradnikov Dolina – Jesenice, pripravili pogostitev.

To je bil že peti Božični koncert Turističnega društva Jesenice na Dolenjskem z vrhunskimi umetniki. To je dokaz, da je mogoče tudi v manjših krajih in s skromnimi sredstvi pripraviti odlične kulturne dogodke.

»V teh dni prijemate mnoga voščila, ena so romantična, druga bolj stvarna, ena izvirna, druga uradna in suhoparna, kaj naj vam zaželimo mi? Naj bo naša želja nasvet: na pozabite nase, imejte se radi, hitite počasi, ljubite življenje. Praznujte!«

Rajka KrižanacPreberite tudi...

»
07   Julij
Tudi letos je potekalo 6. Srečanje pri Kalinu, 1. julija 2020, na meji med Hrvaško in Slovenijo.
Preberi več
»
03   Julij
»
03   Julij
V prostorih KS je 17.junija potekal sestanek o postopkih in pričetku gradnje HE Mokrice.
Preberi več
»
17   Junij
Obveščamo vas, da v OŠ Velika Dolina do četrtka, 18.6. zbirajo stari papir. Vključimo se!
Preberi več
»
14   Junij
Fotografija Ključne besede: razgled, poletje, narava, vreme, barve
Preberi več
»
27   Maj
Preberi več
»
24   April
23. aprila praznuje 102 leti naša najstarejša krajanka Amalija Mohorčič.
Preberi več
»
02   April
Akcija šivanja zaščitnih mask za vsako družino.
Preberi več
»
24   Marec
Da se boste v času izolacije kaj nasmejali, objavljamo na spletu tudi pustne novice.
Preberi več
»
17   Marec
Vabimo vas... Literarni/fotografski/likovni natečaj
Preberi več
Telefon Telefon