Energetsko prenovljena OŠ Velika Dolina

objava: 25.September 2014

 
Ob svečani predaji energetsko prenovljene stavbe so učenke in učenci s pomočjo učiteljev pripravili raznolik in zanimiv kulturni program, kjer so se obiskovalcem prireditve predstavili tako osnovnošolci kot otroci iz vrtca. Župan občine Brežice Ivan Molan in ravnateljica šole Mojca Bregar Goričar sta skupaj s predstavnico Otroškega parlamenta Saro Zofič prenovljeno stavbo simbolično predala namenu s prerezom traku.

Župan Ivan Molan je poudaril pomen ohranitve mreže kakovostnih osnovnih šol v občini, saj je vodilo občine enakomeren razvoj vseh krajev in zagotavljanje enako kakovostnih pogojev za učenje tako v mestu kot na podeželju. Ravnateljica Mojca Bregar Goričar je posebno zahvalo namenila zaposlenim, ki so se vključevali v delu v času investicije in pomagali tudi med počitnicami ter svojim prostim časom, da je bila šola pravočasno urejena.

Potek del energetske sanacije
Dela so potekala v dveh fazah, prva faza se je začela novembra 2013, druga faza pa je bila izvedena med počitnicami, da je lahko šolski pouk potekal nemoteno. Druga faza investicije se zaključila avgusta 2014, torej še pred začetkom novega šolskega leta.

V okviru sanacije so bila opravljena naslednja dela: zamenjava dela oken in zunanjih vrat, zamenjava strešne kritine kot ovoja stavbe, hidravlično uravnoteženje ogrevalnega sistema, sanacija ogrevanja v telovadnici, montaža termostatskih ventilov in vgradnja toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne tople vode za potrebe telovadnice. Vsi navedeni ukrepi so pripomogli k izboljšanju energetske učinkovitosti objekta, z izrabo obnovljivih virov energije pa so zmanjšane emisije toplogrednih plinov v ozračje. Ti ukrepi tudi zagotavljajo boljše pogoje za izvajanje vzgojnih in izobraževalnih dejavnosti.

Za investicijo je občina pridobila evropska sredstva
Investicija v energetsko obnovo je vredna 346.785 evrov, od tega je Občina Brežice na razpisu Ministrstva za infrastrukturo in prostor pridobila za sofinanciranje 225.405 evrov evropskih sredstev (v sklopu operacij iz naslova prednostne usmeritve »Energetska sanacija javnih stavb« razvojne prioritete »Trajnostna raba energije« OP razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013).

 vir.Občina Brežice

http://www.eposavje.com/on/18449-energetsko-obnovljena-os-velika-dolina.htmlPreberite tudi...

»
07   Julij
Tudi letos je potekalo 6. Srečanje pri Kalinu, 1. julija 2020, na meji med Hrvaško in Slovenijo.
Preberi več
»
03   Julij
»
03   Julij
V prostorih KS je 17.junija potekal sestanek o postopkih in pričetku gradnje HE Mokrice.
Preberi več
»
17   Junij
Obveščamo vas, da v OŠ Velika Dolina do četrtka, 18.6. zbirajo stari papir. Vključimo se!
Preberi več
»
14   Junij
Fotografija Ključne besede: razgled, poletje, narava, vreme, barve
Preberi več
»
27   Maj
Preberi več
»
24   April
23. aprila praznuje 102 leti naša najstarejša krajanka Amalija Mohorčič.
Preberi več
»
02   April
Akcija šivanja zaščitnih mask za vsako družino.
Preberi več
»
24   Marec
Da se boste v času izolacije kaj nasmejali, objavljamo na spletu tudi pustne novice.
Preberi več
»
17   Marec
Vabimo vas... Literarni/fotografski/likovni natečaj
Preberi več
Telefon Telefon