Drugo dobrodelno srečanje na Jesenicah

objava: 17.April 2019


Krajevna organizacija Rdečega križa Jesenice na Dolenjskem je v soboto, 13. aprila 2019,  organizirala  tradicionalno srečanje krajanov, ki so napolnili 70 let. Na vabilu za druženje smo zapisali: »V življenju niso pomembni ljudje,  ki ti želijo srečo, ampak tisti,  ki te naredijo srečnega!« Vabilu se je odzvalo in si vzelo čas za druženje več kot petdeset krajanov, z njimi pa tudi župan Občine Brežice Ivan Molan, predsednica Občinske organizacije Rdečega križa Brežice Antonija Zaniuk in predsednik KS Jesenice na Dolenjskem Aleš Burja, ki so zbranim namenili prijazne besede in lepe želje.
Za svoje babice in dedke so pripravili bogat program učenci Osnovne šole Velika Dolina. Pod mentorstvom profesorice Tine Eremić so nastopili Katarina Frece, Angela Novosel, Julija Kvartuh, Larisa Galič, Anja Semenič. Z venčkom polk je prisotne s harmoniko razveselil Matej Franko, s klarinetom pa Luna Križanac.

Najstarejši krajanki Amaliji Mohorčič,  ki bo letos napolnila 101. leto, smo namenili posebno rožico, najstarejši krajan Božidar Pangerčič pa je tudi z veseljem sprejel darila za napolnjenih 89 let. Amalija Mohorčič nam je zaupala, kako doživeti sto let: »Trdo delati, zmerno jesti in piti in s sosedom si dober biti!«

V zaključnem delu programa sta se zbranim pridružila še Jernej Rostohar in deklica Nastja, ki ima cerebralno paralizo. Zanjo smo s srečelovom zbirale prostovoljne prispevke. Darilne vrečke so bile hitro pokupljene in prispevki takoj predani Nastji. Tako smo spet združili moči in pokazali srčnost z namenom.

To je bilo že deseto srečanje, odkar smo obudili tako prireditev. Da so krajani tega veseli, pričajo številne zahvale, pa tudi kaka solza sreče je orosila oči. Razšli smo se v popoldanskem času z besedami: »Bodite zdravi in veseli do naslednjega srečanja.«


Rajka Križanac                           


Preberite tudi...

»
07   Julij
Tudi letos je potekalo 6. Srečanje pri Kalinu, 1. julija 2020, na meji med Hrvaško in Slovenijo.
Preberi več
»
03   Julij
»
03   Julij
V prostorih KS je 17.junija potekal sestanek o postopkih in pričetku gradnje HE Mokrice.
Preberi več
»
17   Junij
Obveščamo vas, da v OŠ Velika Dolina do četrtka, 18.6. zbirajo stari papir. Vključimo se!
Preberi več
»
14   Junij
Fotografija Ključne besede: razgled, poletje, narava, vreme, barve
Preberi več
»
27   Maj
Preberi več
»
24   April
23. aprila praznuje 102 leti naša najstarejša krajanka Amalija Mohorčič.
Preberi več
»
02   April
Akcija šivanja zaščitnih mask za vsako družino.
Preberi več
»
24   Marec
Da se boste v času izolacije kaj nasmejali, objavljamo na spletu tudi pustne novice.
Preberi več
»
17   Marec
Vabimo vas... Literarni/fotografski/likovni natečaj
Preberi več
Telefon Telefon