2. izredna seja Sveta

objava: 04.September 2017

V četrtek, 31.8.2017 je v prostorih KS potekala 2. Izredna seja sveta KS Jesenice na Dol. Glavna točka seje je bila prometna ureditev na Republiški cesti R675 Čatež ob Savi - MP Slovenska vas.

Cesta je z uvedbo vinjetnega sistema postala preobremenjena, je zelo ozka na določenih delih, nima pločnikov v naseljih, prav tako pa je na določenih delih zelo razpokana.

Vrsto let že opozarjamo na to, da je potrebna prenove in zagotovitve normalnih varnostnih pogojev za prebivalce ob cesti. V vseh teh letih je bilo veliko obljubljenega, narejenega pa nič. Zaradi zgoraj naštetih dejstev je zelo nevarna in skrajni čas je, da se pristopi k reševanju te problematike.

S tem razlogom smo na sestanek povabili tudi g. Igorja Zorčiča, poslanca v Državnem zboru ter predsednika Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor, ter nekaj domačinov, ki živijo v naseljih ob tej cesti, ki vsakodnevno živijo v strahu. g. Zorčič nam je iz prve roke razložil, v kateri fazi je sedaj reševanje te problematike in obljubil, da bo v najkrajšem možnem času poskrbel, da si bo to omenjeno traso ogledal državni sekretar Ministrstva za promet .

Veliko je bilo obljub v preteklosti, da se bo cesta prenovila ob izgradnji avtoceste, da se problematika rešuje in se čakajo razna soglasja z odkupom zemljišč za razširitev ceste in izgradnjo pločnikov.

S prihodom odgovorne osebe ministrstva bomo iz prve roke dobili informacijo, kdaj bo ta naša problematika res dokončno rešena. Upamo, da bo to v najkrajšem možnem času.

Hvala g. Zorčiču ter vsem ostalim krajanom za udeležbo.


Preberite tudi...

»
07   Julij
Tudi letos je potekalo 6. Srečanje pri Kalinu, 1. julija 2020, na meji med Hrvaško in Slovenijo.
Preberi več
»
03   Julij
»
03   Julij
V prostorih KS je 17.junija potekal sestanek o postopkih in pričetku gradnje HE Mokrice.
Preberi več
»
17   Junij
Obveščamo vas, da v OŠ Velika Dolina do četrtka, 18.6. zbirajo stari papir. Vključimo se!
Preberi več
»
14   Junij
Fotografija Ključne besede: razgled, poletje, narava, vreme, barve
Preberi več
»
27   Maj
Preberi več
»
24   April
23. aprila praznuje 102 leti naša najstarejša krajanka Amalija Mohorčič.
Preberi več
»
02   April
Akcija šivanja zaščitnih mask za vsako družino.
Preberi več
»
24   Marec
Da se boste v času izolacije kaj nasmejali, objavljamo na spletu tudi pustne novice.
Preberi več
»
17   Marec
Vabimo vas... Literarni/fotografski/likovni natečaj
Preberi več
Telefon Telefon