Celostna prometna strategija Občine Brežice

objava: 02.Avgust 2016

Spoštovani,
 
Občina Brežice je pristopila k izdelavi Celostne prometne strategije Občine Brežice (krajše CPS).  Izdelava CPS je zastavljena s širokim sodelovanjem širše javnosti, zato vas vabimo, da izpolnite anketo, na katero vas vodijo spodnje povezave preko spletni strani Občine Brežice:

http://www.brezice.si/cps/2016072913433783/Anketa%20o%20prometu%20v%20Bre%C5%BEicah/ (oziroma na direktni povezavi: https://www.1ka.si/a/101947).
 
Prosimo vas, da anketo izpolnite sami, hkrati pa je zaželeno, da povezavo posredujete tudi sodelavcem, sorodnikom in znancem, saj želimo v izdelavo CPS vključiti čim širši krog ljudi, ki lahko pripomorejo k izboljšanju stanja prometa v občini.
 
Hvala za vašo pripravljenost in lep pozdrav!

 
KRATKO O CPS:
Celostna prometna strategija je strateški dokument za vzpostavitev trajnostnega načrtovanja prometa na območju občine Brežice. Na področju prometa v ospredje postavlja pešačenje, kolesarjenje in uporabo javnega potniškega prometa. V okviru strategije se bodo opredelili ukrepi na področju prometa, ki bodo stremeli k vzpostavitvi trajnostnega prometnega sistema. Ta sistem bo skušal zagotoviti kakovostno dostopnost do bivališč, do delovnih mest in storitev za vse, izboljšati prometno varnost, zmanjšati onesnaženost, emisije toplogrednih plinov in porabo energije, povečevati učinkovitost in zmanjševati stroške, povezane s prometom, ter izboljšati privlačnost in kakovost bivalnega okolja.
Izdelana Celostna prometna strategija, ki bo do meseca junija 2017 tudi sprejeta na Občinskem svetu, bo podlaga za črpanje evropskih sredstev, ki bodo namenjena izvedbi ukrepov s področja trajnostne mobilnosti.
 


Preberite tudi...

»
07   Julij
Tudi letos je potekalo 6. Srečanje pri Kalinu, 1. julija 2020, na meji med Hrvaško in Slovenijo.
Preberi več
»
03   Julij
»
03   Julij
V prostorih KS je 17.junija potekal sestanek o postopkih in pričetku gradnje HE Mokrice.
Preberi več
»
17   Junij
Obveščamo vas, da v OŠ Velika Dolina do četrtka, 18.6. zbirajo stari papir. Vključimo se!
Preberi več
»
14   Junij
Fotografija Ključne besede: razgled, poletje, narava, vreme, barve
Preberi več
»
27   Maj
Preberi več
»
24   April
23. aprila praznuje 102 leti naša najstarejša krajanka Amalija Mohorčič.
Preberi več
»
02   April
Akcija šivanja zaščitnih mask za vsako družino.
Preberi več
»
24   Marec
Da se boste v času izolacije kaj nasmejali, objavljamo na spletu tudi pustne novice.
Preberi več
»
17   Marec
Vabimo vas... Literarni/fotografski/likovni natečaj
Preberi več
Telefon Telefon