88. OBČNI ZBOR PGD OBREŽJE

objava: 03.Marec 2014

V petek, 28.02.2014 smo se v prijetnem ambientu kmečkega turizma Črpič-Svetnik zbrali gasilci PGD Obrežja, naši gosti in prijatelji, na 88. Občnem zboru Prostovoljnega gasilskega društva Obrežje. V uvodnem nagovoru je predsednik društva, Darko Leskovec, pozdravil cenjene goste in naše drage tovariše iz sosednjih prostovoljnih gasilskih društev iz Slovenije in Hrvaške. Spomnil se je dogodkov preteklega let, dotaknil bodočih ciljev, predvsem pa izpostavil pomen našega osnovnega poslanstva -varovanja ljudi in premoženja.

Za uvodnim pozdravom je sledilo poročilo o poslovanju PGD Obrežje za leto 2013, poročilo Nadzornega odbora ter poročilo Verifikacijske komisije. Slednja je ugotovila prisotnost 46 članov s čimer je potrdila sklepčnost 88. Občnega zbora. Po predstavitvi plana dela in finančnega plana za leto 2014 smo izvedli nadomestne volitve in volitve delegatov za občni zbor GZ Brežice ter v svoje vrste, tudi uradno, sprejeli dva nova člana. Po podelitvi priznanj in odlikovanj ter zaključni besedi gostov, sta sledila pogostitev in druženje.

Seznam gostov:
- Predsednik GZ Brežice, član Upravnega odbora GZ Slovenije tov. Mihael Boranič,
- Predstavnik Izpostave uprave za zaščito in reševanje Brežice: Vodja ReCO Brežice g. Aleš Šetinc,
- Strokovni delavec za zaščito in reševanje občine Brežice g. Roman Zakšek
- Bratski Dobrovoljni vatrogasni društvi Zaprešić in Hrašće
- Sosednja Prostovoljna gasilska društva: Velika Dolina, Cerina, Brežice
- Sosednja Dobrovoljna vatrogasna društava: Bregana, Otok, Klokočevac, Samobor
- Predstavnica KS Jesenice na Dolenjskem, gospa Rajka Križanac
- Predsednica Društva prijateljev mladine Velika Dolina – Jesenice: gospa Jožica Lazanski

Sprejeti novi člani:
- Andrej Franko in Bogdan Palovšnik

Dobitniki priznanj in odikovanj:
Priznanje za zasluge in prispevek k razvoju društva je prejel Aleš Bajs. Plaketo za zasluge in prispevek k razvoju društva je prejela gospa Jožica Lazanski. Priznanje, operativec leta je prejel Peter Plejič, Priznanje član leta je prejela Nadine Delič. Napredovanje v čin gasilec 1. stopnje so prejeli Danijel Brkič, Danijel Semenič in Ivica Fuke. Priznanje za dolgoletno službovanje 10 let so prejeli Aleš Leskovec, Matjaž Munič in Tin Leskovec. Priznanje za dolgoletno delo v operativi 30 let je prejel Ciril Pangrčič. Priznanje Gasilske zveze Brežice II. stopnje za požrtvovalno delo in prispevek k razvoju gasilstva je prejel Danijel Brkič. Priznanje Gasilske zveze Brežice I. stopnje za požrtvovalno delo in prispevek k razvoju gasilstva so prejeli Renata Starčevič, Sandi Bratoš in Matej Frigelj. Diplomo za uspešno opravljen tečaj specialnosti varno delo z motorno žago sta prejela Ivan Prahin in Marko Zobarič. Diplomo za uspešno opravljen tečaj specialnosti gašenje notranjih požarov modul A je prejel Marko Zobarič. Diplomo za uspešno opravljen tečaj specialnosti gašenje notranjih požarov modul B je prejel Peter Plejič. Diplomo za uspešno opravljen tečaj specialnosti uporabnik radijskih postaj sta prejela Antonio Leskovec in Marko Zobarič. Diplomo za uspešno opravljen tečaj specialnosti informatik je prejel Marko Hribar. Diplomo za uspešno opravljen tečaj specialnosti inštruktor sta prejela Darko Leskovec in Sandi Bratoš. Kot vsako leto je podeljeno tudi priznanje, malo za šalo in malo za res za talent leta, katerega je prejel Marin Ribičič.

Marko Hribar
tajnik PGD Obrežje


Preberite tudi...

»
07   Julij
Tudi letos je potekalo 6. Srečanje pri Kalinu, 1. julija 2020, na meji med Hrvaško in Slovenijo.
Preberi več
»
03   Julij
»
03   Julij
V prostorih KS je 17.junija potekal sestanek o postopkih in pričetku gradnje HE Mokrice.
Preberi več
»
17   Junij
Obveščamo vas, da v OŠ Velika Dolina do četrtka, 18.6. zbirajo stari papir. Vključimo se!
Preberi več
»
14   Junij
Fotografija Ključne besede: razgled, poletje, narava, vreme, barve
Preberi več
»
27   Maj
Preberi več
»
24   April
23. aprila praznuje 102 leti naša najstarejša krajanka Amalija Mohorčič.
Preberi več
»
02   April
Akcija šivanja zaščitnih mask za vsako družino.
Preberi več
»
24   Marec
Da se boste v času izolacije kaj nasmejali, objavljamo na spletu tudi pustne novice.
Preberi več
»
17   Marec
Vabimo vas... Literarni/fotografski/likovni natečaj
Preberi več
Telefon Telefon