​Dobrodelno srečanje generacij na Jesenicah

objava: 13.December 2017


 
Krajevna organizacija Rdečega križa Jesenice na Dolenjskem je v nedeljo, 10. decembra 2017, organizirala predpraznično srečanje krajanov, ki so napolnili 70 let. Na vabilu za druženje smo zapisali: Živeti pomeni ustaviti se tam, kjer sije sonce, vzemite si čas za srečo! Vabilu se je odzvalo in si je vzelo čas več kot petdeset krajanov. To je že deveto srečanje v preteklih desetih letih, odkar se je tradicija srečanj obudila.

Po kosilu so učenci Osnovne šole Velika Dolina pod mentorstvom prof. Anje Zevnik pripravili bogat program za svoje babice in dedke. Še enkrat so pokazali, da so res pridni vnuki in da  radi nastopajo. Opravili so novoletno inventuro in nam zaželeli, da vse tisto lepo zadržimo v mislih, tisto, kar pa je bilo slabo, pa naj odide daleč stran. Zaigrali in recitirali so: Tjaša Komočar, Larisa Omerzel, Maja Zofič in Martin Gramc.

Z venčkom polk pa je vse zbrane v času kosila razveselil s svojo harmoniko Matej Franko. Pozneje so pa za glasbeno spremljavo poskrbeli Matija in Tomaž Vogrin  ter  za obilco smeha je poskrbela Pišečka Mica, ki je bila polna nasvetov o zdravju.

Posebna Božična zvezdica  je bila  pripravljena za najstarejšo prisotno krajanko Amalijo Mohorčič,  ki je letos napolnila 99 let. Najstarejši moški na srečanju je bil Oskar Veble, z napolnjenimi 94 leti, ki je tudi z veseljem sprejel darila. Ples dveh najstarejših po letih, ne po srcu, pa je marsikoga ganil do solz.

V zaključnem delu programa se je zbranim  pridružil še Jernej Rostohar, oče deklice Nastje, ki ima celebralno paralizo in za katero so članice na srečanju zbirale prostovoljne prispevke s srečelovom. Darilne vrečke so bile zelo hitro razdeljene in vsi prispevki so bili predani očetu s prav posebnim namenom in občutkom, da je lepo biti dobrodelen. Med zbranimi je bilo občutiti posebno veselje, ker so smo združili moči in nekoga razveselili, mu pomagali. Srečanje je tako dobilo še dodaten pomen in smo bili dvojno dobrodelni.

Prireditve sta se udeležila še predsednica Občinske organizacije Rdečega križa Brežice   Antonija Zaniuk in gospod župnik Janez Zdešar. Vsem prisotnim sta namenila praznične besede in želje.

Ob koncu tokratnega druženja smo si zaželeli: vstajanje brez bolečin v križu, veliko drobnih radosti, ki polepšajo dan, ptice v cvetočem vrtu, lepe spomine, notranji mir, medsebojno razumevanje, vero, predvsem pa zdravje ter pridne vnuke.

Veliko prijetnih besed, lepih želja in solz je bilo izrečenih to decembrsko nedeljo. Srečanje se je končalo v popoldanskem času z besedami: Bodite zdravi do naslednjega srečanja

.
Rajka Križanac                           
 
 


Preberite tudi...

»
17   November
Komunala uporabnike obvešča, da bo 20.11. med 9.in 12. potekala akcija zbiranja nevarnih odpadkov.
Preberi več
»
13   Oktober
Uradna predaja ureditve ob R675 bo potekala v petek,15. oktobra 2021, ob 11.00 na naslovu Obrežje 6,
Preberi več
»
04   Oktober
Od ponedeljka, 4. do petka 8. oktobra poteka akcija zbiranja starega papirja pri OŠ Velika Dolina.
Preberi več
»
02   Julij
Zahvala vsem, ki so sodelovali v programu Srečanje pri Kalinu 2021.
Preberi več
»
03   Junij
28. maja 2021 je minister za notranje zadeve Aleš Hojs, obiskal brežiško občino
Preberi več
»
20   Maj
»
13   Marec
Obveščamo vse uporabnike storitev ZD Brežice o urniku testiranj, v tednu med 15. in 20 marcem 2021.
Preberi več
»
06   Januar
Prejeli smo vabilo in obvestilo KUD Mokriške vrane
Preberi več
»
23   December
Preberi več
»
07   Julij
Tudi letos je potekalo 6. Srečanje pri Kalinu, 1. julija 2020, na meji med Hrvaško in Slovenijo.
Preberi več
Telefon Telefon